hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarımsal faaliyetler ve hayvancılık, tam kapanmada da hız kesmiyor

    Tarımsal faaliyetler ve hayvancılık, tam kapanmada da hız kesmiyor
    expand

    Tarımsal faaliyetler ve hayvancılık, tam kapanmada da hız kesmiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS (Balıkesir) (DHA) – BALIKESİR'in Manyas ilçesinde tarımsal faaliyetler ve hayvancılık devam ederken, Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, "Devletimizin tam kapanma uygulamasında çiftçilerimize ve hayvancılarımıza muafiyet tanıması işlerimizi hızlı bir şekilde sürdürmemizi sağladı.” dedi.

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan ‘tam kapanma’ sürecinde, tarımsal faaliyetler ve hayvancılık, hız kesmeden devam ediyor.

    Süreçten muaf tutulan çiftçi ve hayvancılar, bu zaman zarfında tarlalarını sürüp, ekime hazırlanırken; sürü sahipleri de küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını kırlarda besliyor.

    Manyas ilçesindeki kırsal Cumhuriyet Mahallesi’nde hayvancılık ile uğraşan Kemal Ay, sabah 09.00’de başladıkları mesaiyi, akşama kadar sürdürdüklerini dile getirdi. Muaf tutulmaları sayesinde üretime devam edebildiklerini belirten Ay’ın yanı sıra, hayvancılık ile uğraşan Zekai Şengül de, hayvanların dışarıya çıkarılmadığında, içeride verdikleri yem maliyetlerinin yükseleceğini söyledi.

    Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ise çiftçilerin tam kapanma sürecinde ayçiçek başta olmak üzere yazlık gerçekleştirdiklerini ve çeltik ekim alanlarını hazırladıklarını belirterek, “Toprak tavında sürülüp, ekilmek zorunda, aksi halde tavı geçtiğinde yapacağınız bir şey kalmaz. Devletimizin tam kapanma uygulamasında çiftçilerimize ve hayvancılarımıza muafiyet tanıması işlerimizi hızlı bir şekilde sürdürmemizi sağladı.” ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow