hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buğday hasadı yapılan tarlalarda dane kontrolleri yapılıyor

    Buğday hasadı yapılan tarlalarda dane kontrolleri yapılıyor
    expand

    Buğday hasadı yapılan tarlalarda dane kontrolleri yapılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS (Balıkesir) (DHA) –Balıkesir’in Manyas ilçesinde hububat hasadının başlamasıyla birlikte Manyas Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından biçerdöver ve dane kontrolleri yapılıyor.

    Hasadın yeni başladığı Balıkesir’in Manyas ilçesinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından tarlalarda dane kontrolleri gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hakan Kaplan, hububat hasadının yüzde 95'inin biçerdöverler tarafından yapıldığını söyledi. Biçerdöverlerin belirli kurallara uymak zorunda olduğunu belirten Kaplan, Bakanlığın kendilerine verdiği yetki ve ilgili talimatlar gereği teknik personelin biçerdöverlerin kontrollerini sürekli yaptığını söylerken, böylece dane kaybını en alt seviyeye getirmeye çalıştıklarını vurguladı.  

    Kaplan, dane kaybını önlemek için biçerdöver operatörlerinin ayarlarını çok iyi yapmaları ve arazinin yapısını da dikkate alarak uygun hızla gitmeleri gerektiğine dikkat çekerek, Kontrollerde yüzde iki dane kaybının baz alındığını, bunun üzerinde dane kaybı olduğunda cezai işlem uyguladıklarını belirten İlçe Müdürü Kaplan, yapılan kontroller de herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını bu duyarlılıklarından dolayı biçerdöver operatörlerine teşekkür ettiklerini söyledi. Biçerdöver sahibi ve operatörü Turgut Şenyüz’de kontrollerden memnun olduklarını, yapılması gerektiğini söylerken, biçimlerde dane ve saman kaybının olmaması için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini belirtti.

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow