hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesisi sayısı ve kapasitesini artıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesisi sayısı ve kapasitesini artıyor
    expand

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesisi sayısı ve kapasitesini artıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nce kentte arıtma tesislerinin sayısı ile kapasitesi artırılıyor. 1 milyon 237 bin kişi kapasiteli 29 atık su arıtma tesisiyle hizmet veren belediye, devam eden yatırımların tamamlanmasıyla tesis sayısını 42’ye, kapasitesini ise 1 milyon 888 bin 720’ye çıkaracak.
    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından atık su arıtma tesisi sayısı ve kapasitesini artıracak yatırımlara devam ediliyor. Şu anda 1 milyon 237 bin kişi kapasiteli 29 atık su arıtma tesisi ile şehre hizmet veren belediyenin iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), yapımı devam eden 3 ve projesi hazırlanan 10 tesisin devreye alınmasıyla toplam 42 atık su arıtma tesisiyle kapasiteyi 1 milyon 883 bin 720 kişiye çıkaracak. Yatırımların tamamlanmasıyla günlük ortalama 220 bin 990 metreküp olan arıtma kapasitesi ise 335 bin 883 metreküpe yükselecek. Çevrenin korunması, doğal kaynakların verimli kullanılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için her alanda sürdürülebilir kentsel gelişimi esas alan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi, Avrupa standartlarındaki arıtma tesislerinin sayısını ve arıtma kapasitesini artırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.
    3 TESİSİN İNŞAATI SÜRÜYOR
    Su ve atık su hizmetlerini, tedarikinden bertarafına kadar insan odaklı, çevreye duyarlı, uluslararası standartlarda kaliteli ve verimli yürüten BASKİ, 1 milyon 237 bin kişi kapasiteli 29 atık su arıtma tesisi ve 91 atık su terfi merkezi ile şehre hizmet veriyor. Ayrıca 85 bin kişi kapasiteli 3 atık su arıtma tesisinin de inşasına devam ediyor.
    İnşası devam eden tesisler arasında yer alan, Türkiye’de ilklerden olan 17 bin kişi kapasiteli Kepsut Kısmi Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi 'Sabit Film Entegre Aktif Çamur Sistemi' (IFAS) ile atık su, bitkiler aracılığıyla arıtılacak.
    Projeleri hazırlanan, 566 bin 720 kişi kapasiteli 10 tesisin de faaliyete girmesiyle birlikte BASKİ, toplam 1 milyon 883 bin 720 kişi kapasiteli 42 atık su arıtma tesisi ile Balıkesirlilere hizmet verir hale gelecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow