hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıkesir'de Milli İrade Meydanı'nda demokrasi nöbeti

    Balıkesirde Milli İrade Meydanında demokrasi nöbeti
    expand

    Balıkesir'de Milli İrade Meydanı'nda demokrasi nöbeti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’de, 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümü nedeniyle vatandaşlar, Milli İrade Meydanı'nda demokrasi nöbetinde buluştu.

    Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetine; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, protokol üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan demokrasi nöbeti, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. 15 Temmuz şehitleri için dua edildi. Gençlerin şiirler okunduğu gecede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ulusa Sesleniş konuşması dev ekranda canlı olarak yayınlandı.  

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz düzenlenen etkinlikte, “Ben bütün vatandaşlarımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyorum. Böyle bir milletin mensubu olmaktan gurur duyduğumu, Balıkesirli olmaktan şeref duyduğumu haykırarak, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

    Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise yaptığı konuşmada, "15 Temmuz 2016'da, tarihimize kara bir leke olarak not düştüğümüz o gece şehadete yürüyen bütün aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” dedi.

    BALIKESİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow