hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıkesir'de vahşi depolama tarihe karışıyor

    Balıkesirde vahşi depolama tarihe karışıyor
    expand

    Balıkesir'de vahşi depolama tarihe karışıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih Emrah ERDOĞAN/ BALIKESİR (DHA)- BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, 72 bin 572 metrekare vahşi depolama alanının ıslahını tamamladı, 197 bin 47 metrekare alanda ise ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 269 bin 619 metrekare alanda toplam 2 milyon 799 bin 526 metreküp katı atık belediyenin planlı rehabilite çalışmaları ile tarihe karışacak.
    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek Ocaklar, Burhaniye Pelitköy, Gömeç Karaağaç ve Gömeç düzensiz depolama alanlarında rehabilite çalışmalarını tamamladı. Burhaniye, Ayvalık ve Bandırma düzensiz depolama alanlarında ise ıslah çalışmalarına devam ediliyor. Toplam 72 bin 572 metrekare düzensiz depolama alanının ıslahını gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 197 bin 47 metrekare alanda ise ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 269 bin 619 metrekare alan ıslah edilmiş olacak. Bu sayede toplam 2 milyon 799 bin 526 metreküp katı atık belediyenin planlı rehabilite çalışmaları ile geri dönüştürülecek.
    11 AYDA 12 MİLYON METREKÜP METANGAZI SALINIMI ENGELLENDİ
    Sürdürülebilir bir kentin inşası için insana ve doğaya yatırımın öncelikleri olduğunu söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, iklim değişikliğiyle mücadele eden yenilenebilir enerji kaynaklarına, vahşi depolama alanlarının rehabilitasyonundan atık su arıtma tesislerinin inşasına kadar sivil toplum kuruluşları ve şehir gönüllülerini de karar alma sürecinin parçası haline getirerek çalışmaların devam ettiğini söyledi. Başkan Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, vahşi depolama alanlarını rehabilite ediyor. Artık ilçelerin atıkları doğada vahşi şekilde depolanmayacak, katı atık aktarma istasyonları vasıtasıyla Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'na getirilerek elektrik üretilecek. Bu sayede atıkların denize, toprağa, havaya kısacası doğaya verdiği zararlar da ortadan kaldırılmış olacak. Katı atık düzenli depolama sahasında inşa edilen elektrik üretim tesisi ile 11 ayda 12 milyon metreküp metan gazının atmosfere salınımı engellendi. Vahşi depolama alanlarını ortadan kaldırarak çevreye zarar vermesine engel olundu ve estetiği bozan görüntü kirliliği de ortadan kaldırılıyor” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow