hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘Bremen Mızıkıcaları’ Balıkesirli miniklerle buluştu

    ‘Bremen Mızıkıcaları’ Balıkesirli miniklerle buluştu
    expand

    ‘Bremen Mızıkıcaları’ Balıkesirli miniklerle buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR, (DHA)- Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin kırsal bölgesinde yaşayan çocukları “Bremen Mızıkacıları” adlı oyunla buluşturdu. Balıkesirli miniklerin ilgiyle takip ettiği ve beğenisini kazandığı oyun, Balya ve Bigadiç’te sahnelendi.

    Kırsal mahallelerde yaşayan çocukları tiyatroyla tanıştırmayı ve onlarda tiyatro kültürü oluşturmayı hedefleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Grimm Kardeşler’in “Bremen Mızıkacıları” adlı meşhur masalını tiyatro sahnesinde çocuklarla buluşturdu. Balyalı minikler, Balya Çok Amaçlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda, Bigadiçli çocuklar ise Bigadiç'te bir kafede üçer seans halinde tek perdelik olarak sergilenen “Bremen Mızıkacıları”nı izleme şansı yakaladı. Yaklaşık 45 dakika süren oyunun müzikli ve danslı içeriği çocukların beğenisini kazandı.

    ZORLUKLARLA MÜCADELE EDEBİLMENİN EĞLENCELİ YOLU

    Sahiplerinin artık yaşlandıkları için işe yaramadıkları düşüncesiyle evden kovduğu eşek, horoz, köpek ve kedinin yolda tanışıp, bir müzik grubu kurma hayaliyle Bremen’e doğru yola çıkışını ve zorluklarla mücadelesini aktaran eğlenceli oyunda ‘Tiyatro Mask’ oyuncuları sahne aldı.

    ÇOCUKLAR ÖĞRETİCİ OYUNLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDECEK

    “Bremen Mızıkacıları” oyununda; grup bilincini geliştirmenin ve birlik olunca her şeyin üstesinden gelinebileceğini öğrenen minik tiyatro severler, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından öğretici oyunlarla buluşturulmaya devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow