hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yazıcı, şizofreni hastalarıyla cam işçiliği yaptı

    Vali Yazıcı, şizofreni hastalarıyla cam işçiliği yaptı
    expand

    Vali Yazıcı, şizofreni hastalarıyla cam işçiliği yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devrim DERİN/BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR Valisi Ersin Yazıcı, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi tarafından kurulan ve şizofreni hastalarının çalışarak, terapi gördüğü Mavi At Kafe'yi ziyaret etti. Hastalarla kitap okuyan Vali Yazıcı, cama şekil verdi. 
    Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi tarafından şizofreni hastalarının topluma kazandırılması amacıyla kurulan ve hastalar tarafından işletilen Mavi At Kafe’yi ziyaret etti. Hastaların sorunlarını dinleyen Yazıcı, onlarla birlikte kitap okuyarak, cam atölyesinde işçilik yaptı. Vali Ersin Yazıcı, "Cam bir uzmanlık işi. Üretim süreçleri uzun ve meşakkatli. Ancak bu sürecin sonunda ortaya çıkan sonuçlar da bir o kadar tatmin edici. Kısacası, zanaat ve sanatın iç içe geçtiği cam bir sabır işi. Dışarıdan bakıldığında oldukça zevkli görünüyor. Ateşle şekil verilen bir sıvı, şekil verildikten sonra soğutulması ve nihayetinde süslenmesi sanatsal bir süreç. Onlarca kalemden oluşan işlem basamaklarını bir çırpıda anlatınca süreç büyülü olduğu kadar basit gibi de görünüyor ancak hiç öyle değil" dedi.
    Vali Yazıcı'ya, ziyaretinde İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, Altıeylül Belediye Başkan Vekili Fikrettin Kocaman ve Uzman Doktor Umut Karasu eşlik etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow