hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yemekhanelerde kalan yemekler israf edilmiyor

    Yemekhanelerde kalan yemekler israf edilmiyor
    expand

    Yemekhanelerde kalan yemekler israf edilmiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih Emrah ERDOĞAN/BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, anlaşma sağladığı kamu ve özel kurumların yemekhanelerinde arta kalan günlük yemekleri, İvrindi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ovaköy Sokak Hayvanları Bakımevi’nde yaşayan hayvanlara servis ediyor.
    Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İvrindi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ovaköy Sokak Hayvanları Bakımevi’nde yaklaşık bin 500 can dostun, barınma, beslenme ve bakım ihtiyaçlarını karşılıyor. Avrupa standartlarındaki modern tesislerde sağlıklı ve güvenli bir hayat süren sokak hayvanlarının yemek ihtiyaçlarını, anlaşma sağladığı kamu ve özel kurumların yemekhanelerinde arta kalan günlük taze yemeklerle karşılayan ekipler, bu yemeklerin yanı sıra can dostlara, besin değeri yüksek kuru ve yaş mamalarla da besin takviyesinde bulunuyor.
    GÜNDE 2 TON TAZE YEMEK
    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, günde iki kez 6 farklı noktadan arta kalan yemeklerin ekipler tarafından topladığını söyledi. Ortalama 2 ton civarında yemek toplandığını belirten Başkan Yılmaz, sabah ve akşam olmak üzere hayvanların beslendiğini ve ayrıca şehrin farklı noktalarına yerleştirilen 50’yi aşkın bayat ekmek toplama kumbarasından da gün aşırı toplanan ekmeklerin can dostların beslenmesinde kullanıldığını söyledi. Yılmaz, "Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması sayesinde hem artan yemeklerle bayat ekmeklerin çöpe gitmemesiyle israfın önüne geçiliyor ve hem de bütçeden tasarruf edilerek daha çok hayvana ulaşma imkânı elde ediliyor. 6 veteriner hekim, 7 tekniker olmak üzere toplam 33 personel can dostların bakımını üstleniyor. Vatandaşlar yaralı, bakıma muhtaç can dostların tedavileri için 7/24 hizmet veren Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Nakil Araçları, Büyükşehir Belediyesi 444 40 10 numaralı çağrı merkezi, ALO 153 ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na iletilen ihbarda bulunabilirler" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow