hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batman ve İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 7 tutuklama

    Batman ve İstanbulda DEAŞ operasyonu: 7 tutuklama
    expand

    Batman ve İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 7 tutuklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BATMAN, (DHA) -  BATMAN ve İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişiden 7'si tutuklandı.
    Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri terör örgütü DEAŞ'ın eylem ve faaliyetlerini deşifre etmeye yönelik çalışma başlattı. Ekipler, terör örgütü DEAŞ'ın çatışma bölgeleriyle irtibatlı olan ve örgütün talimatları doğrultusunda barınma, buluşma, toplantı yapmak ve örgüte eleman kazandırmak amacıyla Batman'da ideolojik eğitim verilmesi için hücre evi kurulduğunu tespit etti.
    İstanbul'da oturan F.E.'nin yönlendirmesiyle hücre evini temin eden M.N.K'nın Batman'a, Erzurum ve Diyarbakır'dan geldikleri belirlenen D.T ve H.B.'nin aralarında bulunduğu 8 kişi, Batman ve İstanbul'da düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda yakalandı. 
    İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler, sorgularının ardından 9 Temmuz günü adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 8 kişiden 7'si tutuklanırken, bir kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow