hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batman’da tüm okullar kütüphaneye kavuştu

    Batman’da tüm okullar kütüphaneye kavuştu
    expand

    Batman’da tüm okullar kütüphaneye kavuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında Batman'daki tüm okullar kütüphaneye kavuştu. Kütüphanelerdeki kitap sayısı da 900 bine ulaştı. 
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar arası imkan farklılıklarını azaltmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, kentte kitap sayısının 900 bine ulaştığını söyledi. 
    Kurtaran, kütüphanesi olmayan merkeze bağlı 79 okula kütüphane kazandırıldığını ifade ederek, “Beşiri ilçesinde 15, Gercüş ilçesinde 16, Hasankeyf ilçesinde 8, Kozluk ilçesinde 54 ve Sason ilçesinde 8 okula kütüphane kazandırılarak toplamda 180 okula kütüphane kuruldu. Kütüphanesi bulunan 46 okula kitaplık masa ve sandalye takviyesi yapıldı. Batman genelinde bu süreçte yeni kurulan ve mevcut kütüphanesi olan tüm kütüphanelere 634 kitaplık, 669 masa, 3 bin 439 sandalye ve 139 koltuk alınarak okul kütüphanelerine donanım sağlandı. Okullara kazandırılan kütüphanelerin yapımını Batman'da eğitim veren Mesleki ve Teknik Liseleri üstlendi. Batman merkezdeki 3 mesleki ve teknik anadolu lisesi bu kütüphanelerin yapımını sağladı. 26 Ekim 2022 tarihi itibarı ile okulların kütüphanelerinde bulunan kitap sayısı 724 bin 691 iken 12 Aralık 2022 tarihi itibarı ile bu sayı 900 bine ulaştı. Hedefimiz 2023 yılında okul kütüphanelerimizi kitap bakımından çok daha zengin noktaya taşımak. Okul kütüphanelerimizde bulunan kitap sayısı ile öğrenci başına düşen kitap sayısı oranı 2020 öncesi 3 kitap oranın altındayken bu oran 5,2 oranına yükseldi. Hedefimiz 2023 yılının başında ilimiz genelindeki kitap sayısını 1 milyonun üzerine çıkarıp, öğrenci başına düşen kitap sayısını 8’ye çıkarmak” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow