hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gercüş'te badem ağaçları çiçek açtı

    Gercüşte badem ağaçları çiçek açtı
    expand

    Gercüş'te badem ağaçları çiçek açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Remziye ÖNER/ GERCÜŞ (Batman),(DHA) - BATMAN'ın Gercüş ilçesine erken gelen baharla birlikte badem ağaçları erken çiçek açtı.
    Gercüş ilçesine bağlı Çiçekli köyü ve Yüce köyünde güneşli günler yaşanırken, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle badem ağaçları çiçek açtı. Mart ayında bademlerin çiçek açması çiftçileri, tedirgin etti. Çiftçiler, erken çiçek açan bademlerin zarar görmesinden endişe ediyor. Yağışların bu sene bol olmasında bütün kaynak suların açılmasına neden olurken beraberinde güzel manzaralarımda oluşturdu.
    Çiçekli köyü sakinlerinden Selami Altun, "Badem ağaçları erken çiçek açtı. Ben küçük iken 23 Nisan'da öğretmenimiz bize derdi 'Çocuklar gidin bu badem ağaçlarından biraz çiçek toplayın sınıfı biraz süsleyelim.' Ama bu sene ve önceki senelerde de badem ağaçlarımız erken çiçek açıyor. 23 Nisana daha 1 aydan fazla kalmasına rağmen çiçekler açmış buda bizi biraz tedirgin ediyor. Çünkü daha don olayı olabilir. Don olayı olursa verim kalitesi çok düşük olacak ve verim elde edemeyeceğiz" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow