hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Semender Sason'da görüldü

    Semender Sasonda görüldü
    expand

    Semender Sason'da görüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN'da Gercüş'ten sonra Sason ilçesinde de nesli tükenmekte olan sarı benekli semender görüldü. Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, ılık ve suya yakın bölgelerde yaşayan semenderlerin izlenmesi gerektiğini söyledi.
    Gercüş ilçesinde, bir süre önce rastlanan ve nesli tükenmekte olan sarı benekli semender, bu kez Sason'da görüldü. Dağdaki çoban ve avcıların gördüğü semenderin daha çok ılık ve sulak alanlarda bulunduğuna dikkat çeken Batman İl Tarım Müdürü Mehmet Gün, “Bölgemizde hemen hemen yok olmayla karşı karşıya kalan sarı benekli semender, birkaç ay öncesinde Gercüş ilçemizde görülmüştü. Şimdi de bazı çoban ve avcılar, Sason ilçesinin sulak alanlarıyla Sason çayı kenarında Semender gördü" dedi.
    Gün, nesli tükenmekte olan sarı benekli semenderin çok yönlü araştırılması gerektiğini ve konuya ilgi duyan üniversitelerdeki öğretim görevlilerine yardımcı olabileceklerini belirterek, "Semenderin izlenilmesi gerek. Bölgedeki üniversitelerimizin bu alanda çalışma yapan öğretim görevlilerini Gercüş ve Sason ilçelerinin kırsalında ara ara görülen ve nesli tükenen semenderle ilgi geniş bir araştırma yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow