hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilecik’te sığır yetiştiricilerine 250 bin liralık destek

    Bilecik’te sığır yetiştiricilerine 250 bin liralık destek
    expand

    Bilecik’te sığır yetiştiricilerine 250 bin liralık destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cafer ELMAS/BİLECİK,(DHA)- BİLECİK Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Eskişehir-Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı ortak proje hazırlayarak protokol imzaladı. Oda ve birlik başkanlarının imzaladığı protokolle damızlık sığır yetiştiricilerine senelik 250 bin lira destek verilecek.

    Bilecik’te soy kütüğüne kayıtlı hayvanların 2020-2022 yıllarında suni tohumlama ile verimi artırmak, hastalıkların yayılmasını önlenmek ve hayvancılığın desteklenmesi amacı ile Bilecik Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Eskişehir-Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı ortak bir proje hazırlandı. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda, Türkiye’de örnek olabilecek bir işbirliği projesi olarak değerlendirilen, uygulamaya konulması ve gerekli protokollerin imzalanmasına dair düzenlenen toplantıya Türk Veteriner Hekimler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu ile yönetimi, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan ile yönetimi, Bilecik Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Naci Eser, Eskişehir-Bilecik Veteriner Hekimler Odası ve Veterinerler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler katıldı.

    Üç yıl sürecek olan proje sonunda, 10 bin damızlık hayvanın üstün özellikler taşıyan ‘progeny’ teste tabi tutulmuş tohumlar, ücretsiz olarak temin edilerek veteriner hekimler tarafından yüzde 20 iskonto ile uygulanacağı, kayıt sistemlerine kaydedilip takip edileceği ifade edildi. Bu uygulama sonucunda Bilecik’ten başka illere damızlık düve satışında etkin olmayı planlandığı da belirtildi. Konuşmaların ardından Merkez Konseyi, Merkez Birliği, oda ve Birlik Başkanlarının dörtlü protokol imzalamalarıyla tören sona erdi.

    İmzalanan protokol ile damızlık sığır yetiştiricilerine kısmi devlet desteği ile doğrudan senelik 250 bin lira destek verilecek. Birlik ve Oda Genel Başkanlarının da destek verdiği proje ile sene sonunda 3 yılda 750 bin lira desteğe ulaşmak hedeflenirken sağlayacağı katma değerin 2,5 milyon olması öngörülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow