hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doç. Dr. Dündar: Bilecik Tıp Fakültesi bölgede sağlık üssü olacak

    Doç. Dr. Dündar: Bilecik Tıp Fakültesi bölgede sağlık üssü olacak
    expand

    Doç. Dr. Dündar: Bilecik Tıp Fakültesi bölgede sağlık üssü olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cafer ELMAS/BİLECİK,(DHA)- BİLECİK Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kentteki ilkleri gerçekleştiriyor. Hastane, pek çok branşta olduğu gibi Kulak Burun Boğaz (KBB) Kliniğinde yapılan başarılı operasyonlarla da vatandaşlara şifa oluyor.

    Bilecik’te ilk defa yapılan baş-boyun kanseri ameliyatlarını gerçekleştiren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rıza Dündar, değerlendirmelerde bulunurken gelecek günler için de umutlu konuştu. Doç. Dr. Rıza Dündar yaptığı açıklamada, “Baş-boyun kanserleri kompleks bir tedavi ile büyük boyutlu ve uzun süreli ameliyatlar gerektiren hastalıklardır. Bilecik’te bu ameliyatlar yapılamadığı için vatandaşlarımız civar illere aileleri ile birlikte gitmek zorunda kalıyor bu da bir mağduriyete sebep oluyordu. Gırtlak kanseri, sinüs kanseri, boyun kanserleri gibi hastalıkların ameliyatlarını artık Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapabiliyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığına kavuşmasında bu önemli görevi üstlenmekten dolayı mutluyuz” dedi.

    2 AYDA ÇOK SAYIDA AMELİYAT

    Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Rıza Dündar 2 ay gibi kısa bir sürede ileri kulak ve kanser cerrahisi alanında çok sayıda ameliyat gerçekleştirildiğini belirtti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde gırtlağın tamamen alınıp boyundaki lenf bezlerinin temizlenmesi, paranazal sinüs kanseri ameliyatı gibi ileri düzeydeki kanser ameliyatlarına imza atan Doç. Dr. Dündar, “Vatandaşlarımızın ışın tedavisi, radyoterapi, kemoterapi gibi tedavileri süreçlerinin de gelecek dönemde ilimizde yapılmasını amaçlıyoruz. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yalnızca Bilecik’in değil çevre illerin de sağlık üssü olacak” şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow