hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ramazan davulcularına mani ve kurallar eğitimi

    Ramazan davulcularına mani ve kurallar eğitimi
    expand

    Ramazan davulcularına mani ve kurallar eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cafer ELMAS/BİLECİK,(DHA)- BİLECİK Belediyesi tarafından Ramazan ayında halkı sahura uyandıracak olan Ramazan davulcularına eğitim verildi.

    Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde verilen eğitimlerde Ramazan davulcularının uyması gereken kurallar anlatılırken, Ramazan davulcuları karşılıklı mani okuyarak davul çaldı. Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen eğitimlerde Bilecik Belediyesi Müzik Eğitmeni Ayhan Çil tarafından bilgiler aktarıldı. Amaçlarının ecdadımızdan kalan bir geleneği sürdürmekle birlikte Ramazan davulculuğunun gelecek nesillere aktarmak olduğunu kaydeden Müzik Eğitmeni Ayhan Çil, “Belediyemiz tarafından mahallelerimizde davul çalacak arkadaşlarımıza çeşitli eğitimler verdik. Arkadaşlarımızdan bazıları yıllardır bu hizmeti veriyor, bazı arkadaşlarımız ise yeni katıldı. Bilecik Belediyesi olarak güzel bir geleneği sürdürmeye aracılık ettiğimiz için mutluyuz” dedi.

    Ramazan Davulcusu Mustafa Yörük ise “Bilecik Belediyesi tarafından verilen eğitimlerde bilmediğimiz konuları öğrendik. Ben 15 yıldır Ramazan davulculuğu yapıyorum zaten. Amacımız Ramazan davulculuğunu yaşatmaktır. Katkıları dolayısıyla Belediye Başkanımız Semih Şahin ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow