hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl'de 'Öğrenme Şenlikleri'

    Bingölde Öğrenme Şenlikleri
    expand

    Bingöl'de 'Öğrenme Şenlikleri'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)- BİNGÖL'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Öğrenme Şenlikleri'ne katılan öğrenciler coşkulu anlar yaşadı.
    Valilik bünyesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Öğrenme Şenlikleri' hükümet konağı önünde düzenlendi. Vali Kadir Ekinci'nin katılımıyla yapılan etkinliklerde, ilkokul öğrencilerinin sergilediği çuval, kaşıkla yumurta taşıma yarışı ve halat çekme yarışı renkli görüntüler oluşturdu. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görevli kurs hocaları ve kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği ürünlerinin sergilendiği şenlikte, çeşitli yöresel yemekler de sunuldu. Öğrenciler tarafından yöresel halk oyunlarının yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarıyla yarışmalar yapıldı. 
    Vali Kadir Ekinci, öğrenme süreci sadece örgün eğitimle beli bir yaşa kadar olan değil, aynı zaman da insanın tüm ömür boyu içerisinde bulunması gereken bir süreç olduğunu belirterek, "Biz bunu asırlar öncesinden aldığımız bir talimatla da biliyoruz. Peygamber efendimiz beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz derken bu talimatı bize asırlar öncesinden vermiştir. Yıllardır ülkemizde uygulanan bu güzel çalışmayla birlikte örgün eğitim dışında kalan kadın, erkek cinsiyeti gözetmeksizin her yaşta vatandaşımıza bilgisi, becerisi, kabiliyeti doğrultusunda programlar açmak ve onları özellikle istihdam odaklı kurslarla eğitim programlarıyla hayatın içerisine dahil etmek hükümetimizin en öncelikli programı halindedir. Bu şenlikte sadece öğrenme faaliyeti değil, aynı zamanda kültürel etkinleşimde farklı boyutlarda da yansımasını göreceğiz” dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow