hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atık malzemeyi sanat eserine dönüştürüyorlar

    Atık malzemeyi sanat eserine dönüştürüyorlar
    expand

    Atık malzemeyi sanat eserine dönüştürüyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aziz ÖNAL/GENÇ(Bingöl), (DHA)- BİNGÖL'ün Genç ilçesinde ev kadınları ve öğrenciler, atık malzemelerinden dönüştürdükleri sanat eserleri ihtiyaç sahibi ailelere yardım eden hayırseverlere hediye ediyor.
    Genç ilçesinde faaliyet yürüten 'Genç İçin Bir Saat Derneği', bünyesinde açtığı kurslarla, atık malzemeleri sanat eserine dönüştürüyor. Derneğin açtığı kurslarda eğitim gören ev kadınları ve öğrenciler, el emeği göz nuruyla yaptıkları dekoratif ürünleri, yoksul vatandaşlara yardımda bulunan hayırsever iş insanlarına hediye ediyor.
    Plastik, çam kozalağı, cam şişe, eski gazete ve ahşap gibi çeşitli atık malzemeden yapılan dekoratif el sanatları, aynı zamanda dernek faaliyetleri kapsamında satışa sunularak, kursiyerlere ekonomik kazanç sağlıyor. Dernek Başkanı Anıl Korkut, açtıkları kursta hem atık malzemeleri kullanıma geri kazandırdıklarını, hem de ev kadını ve öğrencilere istihdam sağladıklarını ifade etti. Korkut, "Yaptığımız ürünlerin bir kısmını, yardıma muhtaç ailelere yardım eden iş insanlarına hediye ediyoruz. Ürünlere talep olursa, sosyal medya hesaplarımızdan açık artırma usulü ile satışa sunmayı da planlıyoruz. Atık malzemelerden, geri dönüşüm sağlıyoruz. Bu ürünlerin geliriyle, muhtaç ailelerin bazı ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow