hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köy köy dolaşıp öğrencilere test dağıttılar

    Köy köy dolaşıp öğrencilere test dağıttılar
    expand

    Köy köy dolaşıp öğrencilere test dağıttılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aziz ÖNAL/ GENÇ (Bingöl),(DHA)- BİNGÖL’ün Genç ilçesi YBO idari yönetimi, LGS sınavına girecek olan 8'inci sınıf öğrencileri için yaprak testler hazırlayarak köylerine götürdü.
    Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 'evde kal' uyarısının ardından Türkiye genelinde okullara ara verilip öğrencilere, evlerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) üzerinden eğitim verilmeye devam ediliyor. Genç ilçesinde taşımalı eğitimin verildiği Genç Yatılı Bölge Ortaokulu'nun (YBO) köylerde yaşayan öğrencileri, evlerinden eğitimlerini sürdürürken, Okulun idari yönetiminden Hişar Akkuş, Murat Satık ve Abdülnasır Kesmez de 20 Haziran’da LGS sınavına girecek 8'inci sınıf öğrencileri için yaprak testler hazırlayıp köy köy dolaşarak öğrencilere ulaştırdı.
    LGS sınavına girecek olan öğrencilerin yaşadıkları köyler tespit edildikten sonra, hazırladıkları testleri araçlarına koyan öğretmenler Hişar Akkuş, Murat Satık ve Abdülnasır Kesmez, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi de dikkate alarak, öğrencilerin bulunduğu köylere yola çıktı. Salgın karşısında koruyucu tedbirleri alan öğretmenler, özellikle ulaşımda ve EBA’da sıkıntı yaşayan köylerdeki öğrencilerin ayağına giderek testleri evlerinde tek tek teslim etti. Öğretmenlerini karşılarında gören öğrenciler, hem testlere kavuşmanın hem de öğretmenlerini yeniden görmenin mutluluğunu yaşadı. Sınava hazırlanan Öğrencileri unutmayan ve morallerini yüksek tutmaya çalışan öğretmenler, velilerin takdirini topladı.
    Öğrencilere dağıtılan testlerin koronavirüs salgını nedeniyle tek tek dezenfekte edildiğini belirten Genç Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hişar Akkuş, "Koronavirüs salgını yüzünden eğitime verilen arada hem biz öğrencilerimizi özledik hem de öğrencilerimiz bizi özledi. 20 Haziran’da Liseye Geçiş Sınavı (LGS) olacak okul müdürümüz Murat Satık ve müdür yardımcımız Abdülnasır Kesmez hocamızla beraber bizlerde sınava hazırlanan öğrencilerimize test hazırlamaya karar verdik. Hazırladığımız testleri köy köy dolaşıp dağıttık. Öğrencilerimizin gözlerindeki parıltı ve gülümsemeler okulu ne kadar özlediklerinin göstergesiydi. Bazı öğrencilerimiz yaylaya çıkmıştı onlarında yanına gidip testleri verip psikolojik destekte bulunduk. Umarım bu süreçte sınava giren tüm öğrenciler başarılı bir şekilde sınavı kazanır" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow