hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adilcevaz Belediyesi vatandaşlara maske dağıttı

    Adilcevaz Belediyesi vatandaşlara maske dağıttı
    expand

    Adilcevaz Belediyesi vatandaşlara maske dağıttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ, (Bitlis),(DHA)- BİTLİS’in Adilcevaz Belediyesi, yeni tip koronavirüs  ile mücadele kapsamında vatandaşlara maske dağıttı.
    Adilcevaz Kaymakamlığı, Adilcevaz Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Adilcevaz Aile Destek Merkezi'ndeki kadın usta öğreticiler tarafından hijyenik ortamda üretimi yapılan maskeler, kurumların yanı sıra zabıta ekipleri tarafından vatandaşlara ücretsiz dağıtılmaya başlandı. Belediye Başkanı Necati Gürsoy, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafenin korunması ile birlikte maske kullanımının büyük önem taşıdığını belirterek, vatandaşlardan gerekli tedbirlere uymaları konusunda son derece dikkatli olmalarını istedi.
    Salgının başladığı ilk günlerden itibaren dezenfekte ve hijyen çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Gürsoy, “Tüm dünyayı etkisi altına alan salgının ülkemizde görülmesiyle birlikte seferber olduk ve ekiplerimizi kurarak hemen dezenfekte çalışmalarımıza başladık. Caddeleri, sokakları, park ve bahçeleri, kurum ve kuruluşları, toplu taşıma araçlarını dezenfekte ettik. Bu çalışmalarımızı sürekli tekrarlayarak sürdürüyoruz. Bunun yanında maske dağıtımı noktasında da önemli adımlar attık. İlçemizdeki maske ihtiyacını karşılamak için Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak maske üretimine başladık. İlçemizdeki Aile Destek Merkezi'ndeki kadın usta öğreticiler tarafından hijyenik ortamda üretimi yapılan maskeleri kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtmaya başladık" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow