hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adilcevaz dalış turizminde cazibe merkezi olmak istiyor

    Adilcevaz dalış turizminde cazibe merkezi olmak istiyor
    expand

    Adilcevaz dalış turizminde cazibe merkezi olmak istiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ceren ÇALIŞKAN/ADİLCEVAZ(Bitlis),(DHA)-ADİLCEVAZ Kaymakamlığı, Belediye, Su Altı Filmcileri ve Fotoğrafçıları Derneği (SUFOD) ve Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği tarafından Van Gölü'nde çekilen mikrobiyalit fotoğraflarının sergilendiği salon bu kez minik öğrenciler tarafından ziyaret edildi. 

    Okullardan servislerle alınan öğrenciler gruplar halinde sergi salonuna getirildi. İlçedeki yaklaşık 5 bin öğrencinin sergiyi gezmesini sağladıklarını belirten ilçe Kaymakamı İsmail Demir, son bir hafta içerisinde neredeyse bütün evlerdeki konunun mikrobiyalit olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

    Kaymakamlık girişindeki salonda Van Gölü altındaki mikrobiyalitler ve batıkların yer aldığı 40 fotoğrafın vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendiğini ifade eden Kaymakam Demir, Adilcevaz için bir hikaye yazmak için başlattıkları çalışmanın son ayağının da dalgıçlık eğitimlerinin verileceği dalgıçlık okulu olduğunu belirtti.

    Fotoğraf sergisini gezen öğrenciler,  Kaymakamlık toplantı salonuna alınarak burada sergi için hazırlanan kısa film gösterimini izledi. Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Cumali Birol tarafından öğrenciler bilgilendirilirken, sunumun sonunda öğrenciler merak ettikleri soruları da yönelttiler.

    Amaçlarının bölgedeki mikrobiyalitlerle dalış turizmini canlandırmak olduğunu ifade eden İsmail Demir gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
    “Günümüz dünyasında her şehrin bir hikayesi var. Bizlerde şirin ve doğal ilçemiz Adilcevaz’ın güzelliklerinden istifade ederek, bir hikaye oluşturmak istedik. Bunu da üçlü sac ayağına oturttuk. Öncelikle sahillerimizdeki mikrobiyalit sahalarının su altı milli parkı ilan edilmesi için Bakanlığımıza başvuruda bulunduk. Bu konu ile ilgili olarak bir farkındalık oluşturabilmek için Su Altı fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneğinin sahillerimizde çekmiş olduğu fotoğraflarla bir sergi düzenledik. Bunun da son halkasını dalış okulu ile tamamlama gibi bir hedefimiz var ki bunu da gerçekleştirmemiz halinde ilçemizin dalış turizmi açısından cazibe merkezi haline geleceğini ümid ediyoruz. Geçtiğimiz hafta sergimizi açmıştık. Çok da ilgi gördü. Daha sonra Bitlis’te bir çalıştay ve sergi de yaptık. Bu hafta da köylerimizdeki ve mahallelerimizdeki öğrencilerimizi buraya getirerek sergiyi gezmelerini sağladık. Amacımız zaten bu mikrobiyalitleri tanıtmaktı. Şu anda Adilcevaz’ın bütün evlerinde ve hanelerinde mikrobiyalit sohbetleri aileler arasında geçmektedir. Amacımıza ulaştığımıza da inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow