hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıbrıs gazileri anılarını, Adilcevaz'da ki öğrencilerle paylaştı

    Kıbrıs gazileri anılarını, Adilcevazda ki öğrencilerle paylaştı
    expand

    Kıbrıs gazileri anılarını, Adilcevaz'da ki öğrencilerle paylaştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ, (Bitlis),(DHA) - BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda, Kıbrıs gazileri, anılarını öğrencilerle paylaştı.

    Adilcevaz Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü (KYK) tarafından ‘Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Ruhu’ konulu program düzenlendi. Programa katılan Kıbrıs gazileri, Bedrettin Orhan, Ahmet Çiftçi, Ahmet Taşkın, Zeynel Abidin Uzel, Enver İyiyol ve Zeki Yıldırım, KYK yurdunda barınan üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı sırasındaki savaş anılarını anlatarak Çanakkale zaferinden ve öneminden bahsetti. Öğrenciler, gazilerin anlattığı savaş anıları karşısında duygusal anlar yaşadı.

    Adilcevaz Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Özcan Beşkardeş, öğrenciler açısından verimli bir program yaptıklarını ifade ederek, "18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107’nci yıldönümü dolayısıyla ilçemizdeki Kıbrıs gazilerini yurdumuzda ağırladık. Buradaki amacımız, öğrencilerimizi Kıbrıs savaşında gazilerimizin yaşadıkları zorlukları gerçekle yüzleştirmekti. Programda öğrencilerimiz sordu, gazilerimiz cevaplayarak savaşta yaşadıkları acıları, hüzünleri, şehadeti, zorlukları en önemlisi mazlum Kıbrıs Türkü’nü zulümden kurtarmanın mutluluğunu ve mücadelesini anlattılar. Yurdumuzda bunca zamandır sayısız program yaptık. Gerçekleştirdiğimiz bu güzel programda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Öğrencilerimiz açısından çok verimli ve başarılı bir program oldu. Bizleri kırmayıp programımıza katılan gazilerimize şahsım ve kurumum adına çok teşekkür ederim” dedi.

    Kıbrıs gazisi Bedrettin Orhan ise, “Şimdiye kadar gazi  arkadaşkrımızla bir çok programa davet edildik ilk kez böylesine sorulu cevaplı bir program katıldık inanın bu akşam ki program çok farklı ve çok güzeldi geçmişe gittik anılarımız tazelendi. En önemlisi ise öğrencilerimizin merak ettikleri sorulara cevap verdik. Onlar soruları sordukça benim gözlerim doldu. Elimizden geldiğince gördüklerimizi, yaşadıklarımızı anlatmaya çalıştık. Çok verimli bir program olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizi bir nebze olsun aydınlatabildiysek ne mutlu bizlere. Ayrıca bizleri  misafir ederek, böylesine güzel bir program gerçekleştirdikleri için KYK Yurt Müdürü Özcan Beşkardeş'e şahsım ve gazi arkadaşların adına çok teşekkür ederim” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow