hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kullanılmış kıyafetler 'kumbaralar' sayesinde ekonomiye kazandırılacak

    Kullanılmış kıyafetler kumbaralar sayesinde ekonomiye kazandırılacak
    expand

    Kullanılmış kıyafetler 'kumbaralar' sayesinde ekonomiye kazandırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ, (Bitlis),(DHA)- BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde, belediye tarafından 10 noktaya yerleştirilen kumbaralarda biriken kullanılmış giysi ve ayakkabıların bir kısmı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı belirtilirken, önemli bir bölümü de fabrikalarda izolasyon malzemesine dönüştürülecek.

    Adilcevaz Belediyesi, ülke genelinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında çeşitli projeler yürütüyor. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak hedefiyle geri dönüşüm yelpazesini gün geçtikçe genişleten belediye, bu kapsamda atık tekstil ürünleri, ayakkabı ve kullanılmış giysi kıyafetleri gibi birçok farklı alanda geri dönüşüm yaparak ekonomiye katkı sağlıyor. Belediye proje kapsamnıda, ilçenin 10 ayrı noktasına  yerleştirilen kumbaralarda biriken kullanılmış giysi ve ayakkabıların bir kısmı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı belirtilirken, önemli bir bölümü de fabrikalarda izolasyon malzemesine dönüştürülmesi hedefleniyor. 

    Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, güzel bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini ifade ederek, “İlçemizde belirlediğimiz yerlere 10 adet giysi kumbarası yerleştirdik. Vatandaşlarımız kullanılmış eski giysi ve ayakkabılarını çöp yerine bu kumbaralara bırakarak,  hem ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım edebilir, hem de dolaylı yoldan ekonomimize katkı sağlayabilirler. Atıklarımızı çöp depolama alanımıza çöple beraber gitmesini önleyeceğiz ve söz konusu atıkların ekonomiye tekrar kazandırılması son derece önemli. Kullanılabilir durumda olan giysi, ayakkabı gibi eşyalar sözleşme yaptığımız firma tarafından ayrıştırılarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz."dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow