hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitlisli kadınlardan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması

    Bitlisli kadınlardan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması
    expand

    Bitlisli kadınlardan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özcan ÇİRİŞ-Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Komisyonu kadın üyeleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, Bitlis Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

    Açıklamaya, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Ula, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmetullah Altun ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri destek verdi. Komisyon adına açıklamayı okuyan Sosyolog Ezgi Dural, kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşturulmasını sağlamak, kadının insan haklarını gözeterek hukukun üstünlüğünü tesis etmek, demokrasiye, insan haklarına ve temel özgürlüklere saygının geliştirilmesine katkı sağlamak adına toplumdaki tüm bireylerin ve devletin tüm mekanizmaları ortak sorumluluğa sahip olduğunu söyledi. Toplumun, sağlıklı bir şekilde gelişmesi ve ülkemizin kalkınması kadınların hayatın tüm alanlarına aktif katılımlarından geçtiğini belirten Dural şöyle konuştu:

    "Kadınlar ve erkekler yasal düzenlemelerde eşit hak ve yükümlülüklere sahip olmalarına rağmen kamusal ve özel alana eşit koşullarda katılamamaktadır. Kadınların eşit işe, eşit ücret hakkını kullanılabilmesi, kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin önüne geçilmesi, kadınların günün her saatinde sokaklarda güvenle yürüyebilmesi, kız çocuklarının okula gitme hakkını kullanabilmesi, erken yaşta ve zorla evliliklerin engellenmesi için ilimizdeki bütün kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının koordinasyon halinde çalışması önemlidir. İlimizi kadın dostu bir kent yapmak için bütün kurumları ve halkımızı bu çabaya katkı sunmaya davet ediyoruz. Yaşam mücadelesi iyisiyle kötüsüyle devam ederken yaşamın yarısı olan kadının ve onun dengi erkeğin yan yana yürüdüğü daha eşitlikçi, daha yaşanabilir bir hayat için kadınların hak, eşitlik ve mücadele günü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarız"

    Yapılan açıklamanın ardından Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay açıklamaya katılan kadınlara çeşitli hediyeler verdi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow