hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitlis'te Dünya Otizm Farkındalık Günü yürüyüşü

    Bitliste Dünya Otizm Farkındalık Günü yürüyüşü
    expand

    Bitlis'te Dünya Otizm Farkındalık Günü yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. 

    Kazımdirik Caddesi'nde başlayan yürüyüşe, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, İŞ-KUR Müdürü Mücahit Gülmez, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Sadullah Korku, otistik çocuklar ve aileleri katıldı. Otizm konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan yürüyüş Ulu cami meydanında sona erdi.

    Vali Yardımcısı Erdemir,engelleri insanların hayatlarında çıkartmak devletin öncelikli hedefi olduğunu vurgulayarak, "Bugün ilimizde otizm hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldik. Devletimizin en önemli hedeflerinden biri, engelleri insanların hayatından kaldırmaktır. Bu noktada gerçekten çok çalışıyoruz "dedi.

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmetullah Altun ise, “ Bugün istedik ki otizme dikkat çekelim. İnsanlarımız farkına varsınlar. Çünkü otizmli bireylerimizin erken fark edilmesi, rehabilitasyon ve tedavi süreçlerine erken katılmaları bu bireylerin sosyal çevre içinde daha rahat yaşam sürmelerini sağlıyor. Diliyoruz ki, toplumda bu tür engellerin olduğu otizmli bireylerimizde sağlıklı bir şekilde sosyal çevrelerinde yaşasınlar."diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow