hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitlis’te İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü programı düzenlendi

    Bitlis’te İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü programı düzenlendi
    expand

    Bitlis’te İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü programı düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te İstiklal Marşının kabulünün 100’ncü yılı dolayısıyla program düzenlendi.

    Şehit Mahir Ayabak İlkokulu’nda düzenlenen programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Bitlis Belediye Başkanı Yardımcısı Zahir Saldıran, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

    Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. M. Akif Ersoy ve İstiklal Marşının yazılması anıları bir öğretmen tarafından okundu. Daha sonra konuşan Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, geçen hafta Bitlis’te yaşanan helikopter kazası ve İstiklal uğrunda şehit olanlara rahmet diledi. Korkmaz, “Geçen hafta ilimizde şehit olan askerlerimiz için İmam Hatip Okullarımızda 82 hatim okundu. Ruhları şad olsun. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Onlar gençliklerinin baharında şahadeti cana minnet bildiler. Milli marşlar milletlerin karekteristik özelliklerini, yaşayış biçimlerini belirten ve o milletin genel özelliklerini taşıyan marşlardır. Dikkat ederseniz spor karşılaşmalarında herkes bizim kadar milli marşına saygı göstermiyor. Çünkü bizim marşımızın yazıldığı dönem alabildiğine ülkenin paramparça edildiği, kapitalist güçlerin Anadolu coğrafyasını kendi aralarında parçaladığı, 3 bin yıllık devlet geleneğine sahip Türk milletinin bir kez daha özgürlük ve bağımsızlık yolunu kapatmayı düşündükleri ve islamın son kalesi olan bu ülke İstanbul’u almakla bir kez daha Anadolu’da bu milletin yaşamasının önünü açmıştır. İşte İstiklal Marşımızı da böylesi zor bir dönemde yazılmış bir marştır. Mehmet Akif’i burada bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.”

    Program öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikler ve M. Akif Ersoy konulu Resim Sergisinin açılışı ile sona erdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow