hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gerede'ye 300 kişilik yeni öğrenci yurdu inşaatı başladı

    Geredeye 300 kişilik yeni öğrenci yurdu inşaatı başladı
    expand

    Gerede'ye 300 kişilik yeni öğrenci yurdu inşaatı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat KÜÇÜK/GEREDE(Bolu),(DHA)- BOLU Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın seçim öncesi vaatleri arasında bulunan 300 kişilik yeni Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu projesinde çalışmalara başlandı.
    Dayıoğlu Mahallesi üniversite yerleşkesinin yakınında inşaatı devam eden KYK yurdu tamamlandığında 300 öğrenciye barınma imkânı sağlayacak. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, 31 Mart yerel seçimleri öncesi vaatleri arasında yer alan yurt projesi ile ilgili olarak, "İlçemizde Gerede Meslek Yüksek Okulu ve 4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencileri için en iyi şartlarda, sağlıklı bir ortamda barınmaları için modern bir yurt inşa ediyoruz. 300 öğrencimize hizmet verecek bu yurdu gelişmiş teknoloji ve donatılarla bölgedeki en iyi yurtlardan biri haline getireceğiz. Hali hazırda ilçemizde 600 kişilik KYK Yurdu, en az 1000 kişilik özel yurtlar ve çok kiralık evler mevcut. Gerede’yi tercih edecek öğrencilerimiz için en önemli unsurlardan olan barınma sorunumuz yok. Türkiye’nin her şehrinden binlerce öğrenci misafir ettik, mezun ettik. Belediye olarak görev alanımız olmamasına rağmen asli görevimiz gibi ilgilendik. İlçemizden mezun olan öğrenciler bunu teyit edecektir." dedi.

    Üniversite sınavlarına girecek öğrencilerimize şimdiden başarılar dileyen Allar, "Sınav sonuçlarına göre ilçemizde hem 4 yıllık bölümler hem de kaliteli 2 yıllık bölümler mevcut. Gerede, Ankara-İstanbul arasında ulaşımı son derece kolay yaşanabilir şehir. Tercihlerinde Gerede seçeneğini unutmasınlar. Söz verdiğimiz projenin hayata geçmesinden de oldukça mutluyuz. Seçimlerde halkımıza ne söz verdiysek sözlerimizin arkasındayız. Halkımızın destekleriyle başaramayacağımız hiçbir iş yoktur. 300 kişilik öğrenci yurdumuz ilçemize hayırlı olsun." diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow