hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    78 yaşındaki kadının aylar sonra dükkanını açma heyecanı

    78 yaşındaki kadının aylar sonra dükkanını açma heyecanı
    expand

    78 yaşındaki kadının aylar sonra dükkanını açma heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan KARABULUT/BOLU, (DHA) - BOLU’da 45 yıldır esnaflık yapan Kadriye Özgören (78), normale dönüş kapsamında kaldırılan yasaklar sonrası çeyizci dükkanını açtı. Özgören, "Çok mutlu oldum. Evde çok sıkılmadım ama dükkan daha başka" dedi. 
    Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart tarihinde alınan 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması kararı sonrası, 45 senedir çalıştırdığı dükkanını kapatmak zorunda kalan Kadriye Özgören, normale dönüş kapsamında kaldırılan yasaklar sonrası kepenklerini açtı. Sabah saatlerinde çeyizci dükkanına gelen Kadriye Özgören, dükkanını temizleyip çalışmaya başladı. Komşuları ile de sohbet eden Özgören, arkadaşları ile hasret giderdi. 
    'EVDE ÇOK SIKILMADIM AMA DÜKKAN DAHA BAŞKA'
    45 yıldır esnaflık yapan Kadriye Özgören, "Çok mutlu oldum. Evde çok sıkılmadım ama dükkan daha başka. Geldim 2,5 aydır görmediğim komşularımı gördüm. Oturduk kahvelerimizi içtik, sohbet ettik. Şu an çok mutluyum. Dükkanımın temizliklerini yaptım" dedi. 
    'TEMASTAN KAÇINIYORUM' 
    Özgören, "Dükkanda kolonya bulunduruyorum. Maskemi takıyorum. Temastan kaçınıyorum. İnsanlara çok yaklaşmıyorum. Her gelenin eline kolonya döküyorum. Tedbirlerimi alıyorum. Şuanda çok talep yok. İşler durgun ama evde olmaktansa dükkanda bulunmak daha iyi. Her şeye dikkat etmek gerekiyor. Özellikle bizim gibi yaşlı insanlar dikkat etmeli. Dükkanımı açtığım için çok mutluyum" diye konuştu. 
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow