hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolu'da 'Arılar varsa hayat var' projesi kapsamında bisiklet turu düzenlendi

    Boluda Arılar varsa hayat var projesi kapsamında bisiklet turu düzenlendi
    expand

    Bolu'da 'Arılar varsa hayat var' projesi kapsamında bisiklet turu düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- BOLU'da, 'Arılar Varsa Yarınlar Var' projesi kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile eşi Meral Özcan da bisiklete bindi.
    TEMA Vakfı ve Balparmak tarafından arıların insan ve doğa için önemine dikkat çekmek amacıyla Bolu şehir merkezinde 'Arılar varsa yarınlar var' projesi kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Kent Meydanı’ndan startı verilen etkinliğe Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan, TEMA Bolu İl Temsilcisi Selma Demirel ve TEMA gönüllüsü vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan, etkinliğe bisikletleriyle geldi.
    Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikle ilgili bilgiler veren TEMA Bolu İl Temsilcisi Selma Demirel, 20 Mayıs’ın Dünya Arı Günü olduğunu hatırlatarak, arıların ekolojik sistemdeki önemini belirtmek için Balparmak ve Tema işbirliğinde ‘Arılar varsa Yarınlar Var’ projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

    Demirel, bu kapsamda bir bisiklet turu düzenlediklerini belirterek, “Çünkü arılar doğa için gerekli, olmazsa olmaz varlıklar. Hem ballarını tüketmek açısından, ekonomi açısından, hem de daha önemlisi çevre ve ekoloji açısından değeri yadsınamaz." dedi.

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TEMA gönüllülere işbirliği çağrısında bulunarak şöyle dedi:
    “Bolu’muzu daha çok yeşillendirmeye çalışıyoruz. Daha çok parklar, bahçeler yapma gayreti içinde olacağız. Ama tabi bunların temiz tutulması ve belirli peridotlarda temizlenmesi gerekiyor. Bu konuda bize de sizlerin yardımlarınızı bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde planlama yapacağız. Bütün çevreci örgütleri, çevreye, doğaya karşı duyarlı tüm vatandaşlarımızı da bizimle birlikte şehrimiz için çalışmaya davet ediyoruz.” 

    Konuşmaların ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile eşi Meral Özcan, TEMA gönüllüleri ile birlikte Bolu Kent Meydanı’ndan Demokrasi Meydanı’na kadar pedal çevirdi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow