hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolu'da belediye bütçesi ve bağışlarla cami yapılacak

    Boluda belediye bütçesi ve bağışlarla cami yapılacak
    expand

    Bolu'da belediye bütçesi ve bağışlarla cami yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- BOLU Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye bütçesi ve vatandaşlardan toplanan bağışlarla Borazanlar Mahallesi'ne bir cami yapacaklarını,  caminin 645 kişi kapasiteli olacağını söyledi.
    Bolu Belediyesi tarafından kentin merkez mahallerinden biri olan Borazanlar Mahallesi'ne yapılacak olan cami projesinin ilk aşaması tamamlandı. 510 metrekare alana inşaa edilecek olan caminin toplam cemaat kapasitesi 645 kişi olacak. Cami projesinin maliyetinin bir kısmı belediye tarafından, bir kısmı da vatandaşlardan toplanan bağışlarla karşılanacak.
    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Borazanlar Mahallesi'nde cami ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bir cami yaptıracağız. Biz bu camiyi yasa hükümlerine istianen kendi bütçemizden yapıyoruz. Borazanlar Mahallesi’ne yapıyoruz. Cami oturum alanı 510 metrekare olacak. Toplam cemaat kapasitesi 645 olacak. Borazanlar Mahallesi’nin nüfusu 2008 yılında 2 bindi. İki tane cami vardı. Şimdi Borazanlar Mahallesi’nin nüfusu 18 bine ulaştı. Dolayısıyla Borazanlar Mahallesi’nin cami ihtiyacı var.” dedi.
    ‘CAMİNİN SEVABINA NAİL OLMAK İSTEYEN BİNLERCE İNSAN VAR’
    Cami projesi için bağış kampanyası da başlattıklarını belirten Başkan Özcan, “Bu camiyi biz Bolu Belediyesi olarak yapıyoruz. Ama bu caminin sevabına nail olmak isteyen binlerce insan var dedik. Biz burada asgari ücretli bir vatandaşımızın katkısını çok önemsiyoruz. Biz burada genç bir öğrenci kardeşimizin 5 TL’lik katkı vermesini çok önemsiyoruz. O anlamda 3 tane kamu bankasında hesap açtırdık. Yasaya uygun olarak. Valiliğimize müracaat ettik. Resmi bağış kampanyası için izin aldık.” diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow