hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orman Bölge Müdürlüğü binasının inşaatında hafriyat çalışması bitti

    Orman Bölge Müdürlüğü binasının inşaatında hafriyat çalışması bitti
    expand

    Orman Bölge Müdürlüğü binasının inşaatında hafriyat çalışması bitti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- BOLU Belediyesi ile Orman Bakanlığı arasında yapılan sözleşme gereği inşaatına başlanan Orman Bölge Müdürlüğü’nün binasında hafriyat işi tamamlandı. İnşaat alanına giderek bölgede incelemelerde bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kısa sürede inşaatı tamamlayarak yükümlülüklerini yerine getirmek istediklerini söyledi.
    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Karacasu’daki fidanlık arazisine karşılık Bolu Belediyesi tarafından yapımına başlanan Orman Bölge Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Başkan Özcan, binanın kaba inşaatını kısa sürede tamamlamak istediklerini söyledi. Özcan şöyle konuştu:
    “Burada Orman Bölge Müdürlüğü’nün binasının yapılacağı inşaat alanı bulunuyor. Buranın ihalesini gerçekleştirmiştik, ihaleyi alan müteahhit de burada. Yeni yönetmeliğe göre, yeni statik yönetmeliğine göre proje düzeltildi, belediyemiz tarafından ruhsat verildi, her şey hazır. Anlaşmamıza göre, biz Orman Bölge Müdürlüğünün kaba inşaatını gerçekleştireceğiz. Yine anlaşmamıza göre belediye buradaki hafriyatı kendisi yapıyor ve müteahhide teslim ediyor ve geri kalan işleri müteahhit yapıyor. Son zamanlarda konuşanlar var, belediye bir işi müteahhide veriyor ama belediyenin araçlarını kullanıyor. Burada yapılan kısım hafriyat alma işi ki 32 bin m3 civarında bir hafriyat aldık, tamamlamak üzereyiz, artık müteahhidimiz yarın da başlayabilir, Pazartesi de başlayabilir, ekipmanlar da zaten geldi. Hızlı bir şekilde de Orman Bakanlığı’na taahhüt ettiğimiz gibi hızlı bir şekilde bu binanın kaba inşaatını gerçekleştireceğiz.”
    Başkan Özcan, binanın maliyetinin 20 milyon TL olduğunu ifade ederek, "Bu işin karşılığında da Karacasu Bölgesi’nde ormandan bize intikal eden bir yer var. Biz burayı tamamladıktan sonra da Orman Genel Müdürlüğü’nün bir ipoteği var, o ipoteği kaldıracaklar. Böylece biz de Orman Bakanlığı da karşılıklı yükümlülüklerimizi yerine getirmiş olacağız. Bolu’muza hayırlı olsun” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow