hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uyuşturucu madde ticareti davasında 3 kişiye hapis

    Uyuşturucu madde ticareti davasında 3 kişiye hapis
    expand

    Uyuşturucu madde ticareti davasında 3 kişiye hapis

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- BOLU'da, 6 yıl önce, yolcu otobüsünde 17 kilo esrarla yakalanan Mustafa Geyik 5 yıl hapis, Ersin Salgut 10 yıl hapis ve Hüseyin Enercik ise 10 yıl hapisle cezalandırıldı.
    6 yıl önce meydana gelen olayda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, TEM Otoyolu’nda İstanbul'a giden yolcu otobüsünü durdurdu. Narkotik köpeği ‘Sezar’ ile yapılan aramada, bagajdaki iki bavulda bulunan 17 kilo esrar ele geçirildi. Bavulların sahibi Mustafa Geyik’i gözaltına alındı. Soruşturmayı genişleten ekipler, Mustafa Geyik ile bağlantısı olduğu tespit edilen Ersin Salgut, Hüseyin Enercik, Harun K. ve Ahmet K.’yi de gözaltına aldı. Mustafa Geyik, Ersin Salgut ve Hüseyin Enercik. tutuklanırken, 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    ‘KUŞU UÇURUYORUM’ DİYE MEAJ ATMIŞ
    Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Mustafa Geyik son savunmasında, “Uyuşturucu maddesini 200 lira karşılığında taşımayı kabul ettim. Valizin içerisine sakladım. Diyarbakır’dan yolcu otobüsüne bindiğimde bana malı teslim eden Harun K.’ye, telefonla mesaj çekerek, ‘Kuşu uçuruyorum’ notunu gönderdim. Ama, narkotik köpeğine yakalandım. Benim kadar diğer sanıklarda suçludur.” dedi.
    Mahkeme heyeti, sanıklardan Harun K. ve Ahmet K.'nin beraatine karar verirken, Mustafa Geyik 5 yıl hapis, Ersin Salgut 10 yıl hapis ve Hüseyin Enercik ise 10 yıl hapisle cezalandırıldı.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow