hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alzheimerli hastalar için yeni proje

    Alzheimerli hastalar için yeni proje
    expand

    Alzheimerli hastalar için yeni proje

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Faaliyeti kapsamında hibe almaya hak kazanan kısa adı 'DEmcare' olan 'Alzheimerli Hastaların Aile Bakıcıları için yeni bakım yöntemlerinin geliştirilmesi' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

    Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen toplantıya Burdur Valisi Hasan Şıldak ile proje ortağı olan Slovenya, Portekiz ve İspanya'dan yetkililer katıldı. Toplantıda konuşan Vali Hasan Şıldak, "21'inci yüzyılda insan ömrünün uzaması ile birlikte yaşlanan, ayakta kalan ama bazı beyin melekelerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan insan sayısında ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. Bu proje konusunun seçilmesi çok önemli. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

    İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören, Burdur'un yaşlı nüfusu sıralamasında Türkiye'de 5'inci olduğunu söyledi. Aygören, "Yaşlı nüfus yoğunluğunun olması nedeniyle, Alzheimer hastalığı ilimizde de önemli bir sağlık sorunudur" diye konuştu.

    Portekiz, İspanya ve Slovenya'dan gelen proje ortağı kurumların yetkilileri de projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konuşmalardan sonra projede yer alanlara katılım belgeleri verildi.

    Burdur Valiliği koordinatörlüğünde 2 yıl süreyle yürütülecek projenin toplam bütçesi 146 bin 33 Euro olarak belirlendi. Projede Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal İçerme ve Eğitim Derneği yerel ortak olarak yer aldı. Slovenya'dan sivil toplum kuruluşu Spomincica Alzheimer, Portekiz'den sivil toplum kuruluşu Associacao Portuguesa De Familiarese Amigos De Doentes De Alzheimer ile İspanya Devlet Üniversitesi Universidad De Oviedo yabancı ortak olarak projeye dahil oldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow