hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ambulans sürücülerine eğitim

    Ambulans sürücülerine eğitim
    expand

    Ambulans sürücülerine eğitim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- BURDUR'da sağlık hizmetleri istasyonlarında aktif araç kullanan ve lojistik birimlerinde görev yapan personele 2019 yılının ilk Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) verildi.

    Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından 1 gün teorik, 3 gün pratik olmak üzere 25- 28 Haziran tarihleri arasında Burdur Fidan Pazarı'nda gerçekleştirilen eğitime 19 sağlık personeli kursiyeri ve 7 eğitmen personel katıldı.

    İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören, "Hastayı en zor koşullarda bile en hızlı ve güvenli şekilde sağlık kuruluşuna ulaştırmak amacıyla gerçekleştirilen test eğitiminde sürüş öncesi hazırlık, rutin bakım, lastik sökme- takma, akü takviye- şarj işlemleriyle paralel park, T sokak, şerit değiştirme, slalom, panik fren ve kontrollü fren konularında eğitim verildi" dedi.

    Eğitim faaliyetlerinin son gününde İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Zafer Demir, 112 Başhekimi Dr. Cemal Şencan, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Şube Müdürü Tayfun Akay katıldı ve eğitimin sonunda başarılı olanlara sertifikaları verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow