hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'daki saldırıda 103 kişi anıldı

    Ankaradaki saldırıda 103 kişi anıldı
    expand

    Ankara'daki saldırıda 103 kişi anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- ANKARA Tren Garı önünde 2015 yılında meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren 103 kişi Burdur'da anıldı.

    Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde yaşanan terör saldırısını unutmadıklarını, acının halen yeni olduğunu söyledi. Grup adına açıklama yapan Eğitim- Sen Burdur Şube Başkanı Müjgan Akşit "10 Ekim 2015 sabahında yüreklerinde sevgi, gözlerinde gülücük, dillerinde barış türküleri olan on binlerce kişi kardeşçe yan yana bulunuyordu. O karanlık dönemde hepimize umut veren bu coşkulu birliktelik saat 10.04'te birbiri ardına patlayan iki bomba ile kana bulandı" dedi.

    İŞİD üyesi iki canlı bomba tarafından gerçekleştirilen bu kanlı saldırıda 103 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Akşit, "500'e yakın arkadaşımız yaralandı ve sakat kaldı. Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamında kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz. Arkadaşlarımıza olan hasretimiz her geçen gün daha da büyüyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

           

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow