hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk'ün Burdur'a gelişi kutlandı

    Atatürkün Burdura gelişi kutlandı
    expand

    Atatürk'ün Burdur'a gelişi kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 89'uncu yıl dönümü kutlandı.

    Atatürk'ün Burdur'a gelişinin yıl dönümü dolayısıyla Burdur'a geldiği yer olan Çatalpınar Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar Ataya Saygı Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Vali Hasan Şıldak, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak,

    Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu ile askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Cumhuriyet Meydanı'ndaki halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 6 Mart 1930'da Çatalpınar mevkisinde Burdur'umuza bir güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk'ün 89 yıl atalarımıza yaşattığı onur ve sevinci yine aynı heyecanla bizler de yüreğimizde hissediyoruz" dedi.

    Vali Hasan Şıldak da "İlimize gelişinin 89'uncu yıl dönümünü kutladığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren çıktığı yurt gezilerinde öncelikle iç ve dış tehditler karşısında Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde yaşaması için büyük çaba sarf etmiştir" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Atatürk'ün Burdur'a gelişi dolayısıyla düzenlenen sportif etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri Vali Hasan Şıldak tarafından verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow