hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Ercengiz'den şehit Gök'ün ailesine ziyaret

    Başkan Ercengizden şehit Gökün ailesine ziyaret
    expand

    Başkan Ercengiz'den şehit Gök'ün ailesine ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye'nin ilk kadın şehit pilotu Ayfer Gök'ün ailesini ziyaret etti.

    Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şehit pilot Ayfer Gök'ün annesi Ümmü Gülsüm Gök ve ailesini evinde ziyaret etti. Başkan Ercengiz, Şehit Pilot Ayfer Gök'ün anısına İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi ve Gül Yağı Fabrikası'ndaki kavşakta F-4 Fantom savaş uçağı sergileneceğini söyledi. Kavşağa Ayfer Gök'ün isminin verileceğini kaydeden Başkan Ercengiz, "Devleri yaşatmak lazım. Çoluk çocuğumuza bunları öğretmemiz, halkımıza değerlerimizi hatırlatmamız lazım. Bir memleket kolay kazanılmıyor. Memleketimizin her değerine sahip çıkmalıyız. Ayfer kardeşimizin ismini bu şekilde yaşatmak istedik. Bunun müjdesini de ben kendim sizlere vermek istedim. Uçağımızın son hazırlıkları da yapıldıktan sonra ilerleyen günlerde açılışını da yapacağız" dedi.

    Ümmü Gülsüm Gök ise Başkan Ercengiz'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Bizlere de sürpriz oldu. Çok sevindik, çok mutlu olduk" dedi.

    2001 yılında Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan Pilot Teğmen Ayfer Gök komutasındaki F-5A uçağı, Karaman'ın Ermenek ilçesi yakınında düşmüş, Gök ise şehit düşmüştü.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow