hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak Belediyesi Çocuk Meclisi ilk toplantısını yaptı

    Bucak Belediyesi Çocuk Meclisi ilk toplantısını yaptı
    expand

    Bucak Belediyesi Çocuk Meclisi ilk toplantısını yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK Belediyesi Çocuk Meclisi ilk toplantısını, Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirdi.

    Bucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından geçen yıl temmuz ayında başlayan Çocuk Meclisi kurulum çalışmaları tamamlandı. 7 ile 13 yaş arası çocuklardan oluşan 21 başvuru ile ilk Çocuk Meclis toplantısı Bucak Belediyesi Meclis Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile gerçekleşti.

    Çocuk Meclisinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak Belediyesi'nin ilkleri yapmakta her zaman öncü pozisyonunda olduğunu belirterek, şöyle dedi:

    “İlk Bucak Belediyesi Çocuk meclisini açmakla mutluluk duyuyorum. Zaman zaman ilçemizde vatandaşlar ile buluşarak fikirlerini alırken, zaman zaman da sosyal medyadan belediye çalışmalarına katkı amacı ile görüşler almaktayız. Şimdi Çocuk Meclisinin kurulması ile çocuklarımızın fikirlerine, görüşlerine hayallerine başvuracağız. 7- 13 yaş çocuklarımızdan oluşan mecliste amacımız, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak."

    Daha sonra çocuklar adına konuşan Hüseyin Üstün, Çocuk Meclisinin oluşumunda imkan sağlayan Başkan Emrullah Ünal'a teşekkür etti. Üstün, “Bizler Çocuk Meclisi olarak tüm Bucak'ta bulunan çocukları temsil edeceğiz. Bizim gözümüzle bizim ihtiyaçlarımızı tespit edip tavsiye kararı ile belediye başkanlığımıza bildireceğiz" dedi.

    Yapılan konuşmalardan sonra divan heyeti oluşturularak çocuk meclis başkanı seçimine geçildi. Başkanlığa Metin Atan seçildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow