hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak Ziraat Odası'nda seçim

    Bucak Ziraat Odasında seçim
    expand

    Bucak Ziraat Odası'nda seçim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK Ziraat Odası'nın olağan genel kurulu sonucunda Bilal Özel başkan seçildi.

    Bucak Ziraat Odası genel kurulu oda binasında yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda divan başkanlığına Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay getirildi. Divanın görevi almasının ardından Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir, 4 yıllık faaliyet raporunu delegelerle paylaştı.

    Başkan Özdemir, "2004 yılında odaya yaptırdığım kayıttan sonra odanın çeşitli kademelerinde üye, yönetim kurulu üyelikleri, başkan yardımcılığından sonra 2011 yılında Bucak Ziraat Odası başkanlığı yapmaya başladım. Burdur'da, Burdur Ziraat Odası'ndan sonra 14 bin 63 üye sayısı ile en fazla sivil toplum örgütlerinden birisiyiz. Bu üyelerimizden 8 bin 800'i aktif şekilde çalışmaktadır. Göreve geldiğimiz süreçte ilk olarak Bucak Ziraat Odası'nı kendi binasına kavuşturmak için çalışmalar yaptık. 2013'te başladığımız çalışmalar sonucu, 2015 yılında Bucak Ziraat Odası binası inşaatını ihaleye vererek tüm masraflarla birlikte yaklaşık 1 milyon 700 bin liraya binanın tüm yapımını tamamladık" dedi.

    2018 yılında ucuz gübre ve ilaç sattıklarını vurgulayan Özdemir, "Amacımız çiftçimizin kalkınması ve oda olarak katkı sağlayabilmek için, odamız kanalı ile 2018 yılı içerisinde 400 ton gübre ve buna ek olarak tohum, ilaç sattık. Çiftçilerimizden oda ile ilgili evrak ve dosyalardan üyelik aidatı haricinde ücret almadık. Çiftçilerimizi bilgi alışverişi için tarımsal fuarlara götürdük" diye konuştu.

    Başkan Muzaffer Özdemir'in konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Oylamaya sunulan çalışma raporu ve faaliyet raporu delegelerden kabul görmedi. İbra edilmeyen Başkan Muzaffer Özdemir, "Seçimlerin ardından yeni gelecek yönetim bu konuyu araştırmak, bilançoları denetlemek için komisyon kurulabilir" dedi.

    Ziraat Odası başkanlığına aday olan Bilal Özel, seçildiği takdirde çiftçilere yönelik yapacağı hizmetleri anlattı. Özel, "Üreticimizin sıkıntıya düşmemesi için elimden geleni arkadaşlarımızla birlikte yapacağız. Üreticilerimizle bir araya gelerek istişarelerde bulunacağız. Şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim olacağız. Diğer ilçe ve il Ziraat Odaları ile birlikte çalışarak odamızı en verimli hale getireceğiz. Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi'nin sadece haşhaş için değil diğer ürünler için de yaz döneminde açılması için çaba göstereceğiz" diye konuştu.

    Diğer başkan adayı Suat Atalay da hem çiftçilik hem de hayvancılık ile uğraştığını belirterek, Bucak Ziraat Odası için uygun isim olduğunu kaydetti. Suat Atalay, "Ziraat Odası başkanlığı 'şunu yapacağım bunu yapacağım' demekle olmuyor. Ben bu odaya daha faydalı olabileceğimi düşünüyorum" dedi.

    Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 63 delegenin oy kullandığı seçimlerde 43 oy alan Bilal Özel seçimi kazanırken, Suat Atalay 19 oyda kaldı.

    FOTOĞRALFI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow