hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta 18 Mart töreni

    Bucakta 18 Mart töreni
    expand

    Bucak'ta 18 Mart töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı dolayısıyla tören yapıldı.

    Bucak'ta 18 Mart törenleri kapsamında sabah namazının ardından Müftülük Camii'nde şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, resmi kurumların daire ve amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri siyasi partilerin ilçe başkanları, gaziler, şehit ve gazi yakınlarının katıldığı tören yapıldı. Yalçın Sezgin'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra katılımcılara çorba ikram edildi.

    Törenin ardından Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, Başsavcı Günşafak Karartı ve törene katılanlar, Hacısarılar Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret ederek şehitlerin kabirlerine çiçek bıraktı. Burada şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

    Törenler Kültür Merkezi'nde devam etti. Bucak Oğuzhan Ortaokulu Müdürü Mehmet Kaplan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasından sonra 18 Mart dolayısıyla okullar arası yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Öğrenciler günün önemini belirten şiirler okurken, Çanakkale Savaşı ile ilgili kısa film gösteriminin ardından tören sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow