hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta Çocuk Sokağı açıldı

    Bucakta Çocuk Sokağı açıldı
    expand

    Bucak'ta Çocuk Sokağı açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK Belediyesi tarafından yapımına başlanan Çocuk Sokağı tamamlanarak açıldı. Bucak'ta çocuklar, başkan amcaları Emrullah Ünal'a teşekkür etti.  
    Bucak Belediyesi Sümer Özgü Caddesi uzantısında bulunan eski Perşembe pazarı yolu, çocuk sokağı olarak düzenlendi. Çalışmalar tamamlandıktan sonra pandemi dolayısıyla resmi bir açılış yapılmazken, sokak çocukların hizmetine açıldı. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, “İlçemizde ilk defa uygulamaya koyduğumuz Butik Sokaklar projesinin ilk adımı olan Çocuk Sokakları projemizin yapımını tamamlayarak çocuklarımızın kullanımına açtık. Çocuk Sokağı projemiz, 7'den 70'e tüm Bucaklı hemşerilerimizin beğenisini kazandı. Sümer Ezgü Caddesi'nde 10 metre genişliğinde, 120 metre uzunluğundaki sokağımızı trafiğe kapatarak hayata geçirdiğimiz bu projenin, iki tarafında Meydan Çay Bahçesi ve Meydan Parkı ile 80 araçlık otopark bulunuyor. Projede bisiklet yolu da mevcut" dedi. 
    Çocuk sokağında 10 farklı kategoride oyun alanı, çizgi film karakterleri bulunduğunu da aktaran Başkan Ünal, "Çocuk sokağımızda alfabe oyunu, dama, halka oyunu, kaplumbağa oyunu, labirent oyunu, örümcek ağı oyunu, pusula, dart oyunu, salyangoz oyunu, üçgen seksek oyunu, basket oyunu alanları ile çocukların oyunları rahatlıkla oynayabilmeleri için oyunu tanıtıcı görseller de bulunuyor. Yanı sıra, vatandaşlarımızın oyun oynarken çocuklarını izlemeleri için modern banklar yerleştirildi. Çocuk sokağımızın yapımında büyük emek sarf eden başta Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekiplerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İkinci çocuk sokağımız Atatürk Parkı yanında olacak. İlçemize ve çocuklarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow