hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta koronavirüs zirvesi

    Bucakta koronavirüs zirvesi
    expand

    Bucak'ta koronavirüs zirvesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BUCAK Belediye Başkanı Emrullah Ünal'ın daveti üzerine ilçedeki tüm siyasi partilerin başkanları ile koronavirüs zirvesi gerçekleştirildi.

    Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, koronavirüs salgınıyla daha etkin mücadele edilebilmesine yönelik siyasi parti ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Bucak Belediyesi'nde sosyal mesafenin korunarak gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, MHP İlçe Başkanı Süleyman Demirezen, İYİ Parti İlçe Başkanı Safa Sönmez, Saadet Partisi İlçe Başkan Vekili Önder Dutlu, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Abdurrahman Sarı, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mustafa İnal katıldı. CHP İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay'ın mazeret bildirerek katılamadığı toplantıya Demokrat Parti İlçe Başkanı Mehmet Tuncel ise 65 yaş üstü olması nedeniyle katılamadı.

    Toplantıda bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Emrullah Ünal, şehri bu süreçten en az hasarla çıkarmak için gayret ettiklerini belirtti. Bucak'ın sağlık ve diğer alanlarda gerekli tüm hizmetleri aldığını aktaran Başkan Ünal, "Bucak koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu süreçte sağlık başta olmak üzere her alanda en güzel şekilde hizmetlerle buluşan bir şehir. Bucak'ımız gerekli koşullara en iyi şekilde uyan bir yapıya sahip. Belediye olarak koronavirüsle mücadelede gereken her şeyi yapıyoruz. Kıymetli başkanlarımızla çok verimli ve yerinde bir görüşme oldu. Bucak'ımız için neleri yapabileceğimizi konuştuk. Başkanlarımın görüş ve önerileri bizim için çok kıymetli. Sürecin siyasi yönünün olmadığını ve üzerimize düşeni yapmamız gerektiği mantığı içinde davranıldığını memnuniyetle gözlemliyorum. Bu anlamda her bir başkanıma teşekkür ediyorum" dedi.

    Toplantıda salgının önlenmesine yönelik çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Emrullah Ünal, pandemi hastanesi olan Bucak Devlet Hastanesi'nde takip edilen vaka ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti. Valilikle, İlçe İdare Kurulu, Pandemi Kurulu ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile sürekli bilgi alışverişinde bulunduklarını aktaran Başkan Ünal, "Bakanlarımızın göndermiş olduğu genelgeleri aynen uygulamaya özen gösteriyoruz. İl genelindeki tüm belediyelerle, siyasi parti temsilcileriyle, meclis üyelerimizle ve muhtarlarımızla belediye başkanı olarak kardeşlik ve dayanışma içindeyiz. Herkes sorumluluk anlayışıyla çalışıyor" diye konuştu.

    Halen riskin devam ettiğini vurgulayan Başkan Emrullah Ünal, şöyle dedi:

    "Sanki bu süreçte 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları olanlar riskte ve bunların dışındakiler risk altında değil gibi yanlış bir algı var. Bu da gençlerin ve orta yaş grubunun serbest hareket etmesi sonucunu ortaya çıkarıyor. Bu açıdan hepimiz elimizden gelen tedbirleri almalıyız. Süreci istismar edenlere fırsat verilmemesi gerekir. Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz. Eksiklerimiz varsa uyarılarınıza her zaman açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Söz konusu toplum sağlığı olunca gerisi teferruattır."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow