hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta pazara HES kodu olmayan giremeyecek

    Bucakta pazara HES kodu olmayan giremeyecek
    expand

    Bucak'ta pazara HES kodu olmayan giremeyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde pazar yerlerine HES kodu olmayan esnaf ve vatandaşların girişi yasaklandı.

    Bucak'ta koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında pazar yerlerine hem esnaf hem de vatandaşın HES kodu olmadan girişi yasaklandı. Perşembe günleri kurulan kapalı pazar, cumartesi pazarı ve pazar pazarına artık HES kodu ile giriş yapılacak.

    Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, "Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmektedir. Burdur İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun 10.11.2020 tarih ve 121 sayılı kararında hastalığın sosyal ortamlarda yayılımının önüne geçilmesi amacıyla semt pazarlarının girişinde ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişte HES sorgulaması yapılması kararı alınmıştı. Kararı ilçemizde uygulamaya geçiyoruz. İlçemizde perşembe günleri kurulan kapalı pazara, cumartesi günleri Alaattin Mahallesi'nde kurulan cumartesi pazarına ve Konak ve Mehmet Akif mahallelerinde kurulan pazar pazarına esnaflarımız ve vatandaşlarımız HES kodu ile giriş yapacak. HES kodu olmayan vatandaş ve esnafın alana girişlerine izin verilmeyecek. Bu sayede virüs taşıyan veya temaslı vatandaşlar tespit edilerek, güvenlik ve sağlık tedbirleri alınacak" dedi.

    Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması ve e-devlet uygulaması üzerinden HES kodu olmayan pazarcı esnafına kod alınması konusunda yardımcı olduğunu aktaran Başkan Ünal, "Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın mağdur olmamaları için HES kodunu almaları gerekiyor. Vatandaşlarımızdan her ortamda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını rica ediyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow