hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta 'sıfır atık' mobil uygulama ile takip edilecek

    Bucakta sıfır atık mobil uygulama ile takip edilecek
    expand

    Bucak'ta 'sıfır atık' mobil uygulama ile takip edilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK ilçesinde 'sıfır atık' mobil uygulama üzerinden takip edilerek, şikayet ve talepler mobil uygulama üzerinden alınmaya başlandı.

    Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, belediye ile bir yazılım firması arasında yapılan protokol gereği hazırlanan yazılım sayesinde, kurum ve kuruluşlardaki kumbaraların konumları, cadde ve sokaklardaki çöp konteynerleri ve sıfır atık ekipmanlarına, QR kodu yapıştırılarak kimlik kazandırıldığını aktardı. Başkan Ünal, "Bu yazılım ile dijital olarak işaretlenmiş, konum ve ekipman bilgileri sisteme işlenmiştir. Bu sayede kurumlardaki odak noktaları ve ilçemizde yaşayan vatandaşlar ekipmanın doluluk oranından arıza durumuna bütün bilgileri telefonlarına yükleyecekleri uygulama ile bize bildirimde bulunabilecekleri gibi aynı zamanda uygulama sayesinde evlerinde veya iş yerinde bulunan atıkları nereye atabilecekleri bilgisini ve yol tarifini uygulama üzerinden edinebilece" dedi.

    Başkan Ünal, “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve birçok ödül aldığımız bu uygulama ile tüm bu veriler sisteme girildikten sonra belediye bütçelerinin yaklaşık yüzde 30'nu oluşturan atık toplama maliyetlerinin düşürülmesi ve toplanan atıkların ölçülebilir bir veri haline gelmesi sağlanmıştır. Uygulama, akıllı telefonlardan 'Bucak sıfır atık' yazıp indirilebilir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow