hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta sokak hayvanları için protokol

    Bucakta sokak hayvanları için protokol
    expand

    Bucak'ta sokak hayvanları için protokol

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK Belediyesi ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi arasında sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için protokol imzalandı.

    Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin ile MAKÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner protokolü imzaladı. Yalçın Sezgin, "Belediyemiz ve MAKÜ Veterinerlik Fakültesi arasında yapmış olduğumuz protokol gereği , sokak hayvanlarımıza gerekli bakım rehabilitasyon, kısırlaştırma aşamalarından geçtikten sonra kulak küpeleri de takılıp sokağa doğal hayata bırakılacak" dedi.

    Kaymakam Sezgin, bu projeyi Bucak Belediyesi ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile beraber takip edeceklerini de kaydetti.

    MAKÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, "Sokak hayvanlarının bir şekilde topluma kazandırılması gerekiyor. Bunların sağlıklı bir canlı olarak yaşamlarını sürdürmesi gerekiyor. Bizlerin de temel görevi bunları kontrol altına alıp, toplum sağlığını koruma amaçlı bu protokolü imzalıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow