hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta Uçurtma Şenliği

    Bucakta Uçurtma Şenliği
    expand

    Bucak'ta Uçurtma Şenliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde 'İstikbal göklerde, uçurtmam göklerde' adlı Uçurtma Şenliği düzenlendi.

    Bucak Karapınar İlk ve Ortaokulu tarafından Dünya Çocuk Bayramı 23 Nisan Şenliği e-twinning Projesi kapsamında düzenlenen Uçurtma Şenliği'ne Bucak ve köylerinden 10 okul katıldı. Bucak Kent Ormanı'ndaki şenlikte öğrenciler doyasıya eğlendi.

    Okul Müdürü Durmuş Kaya, "Biz bu sene 23 Nisan'ı çocuklarımız nasıl daha eğlenceli geçirebilirler diye düşündük. Böyle bir etkinlik planladık. Bu etkinlikleri haftaya değil neredeyse nisan ayına yaydık. Bugün de bu etkinliklerimiz kapsamında Uçurtma Şenliği yapıyoruz" dedi.

    Proje koordinatörü öğretmen Şule Pesen, "Bu yıl 23 Nisan'la ilgili bir proje başlatmayı düşündük. Projeyi kurucu olarak başlattık. İtalya ortaklı bir proje, 52 öğretmenimiz çalışmakta. Projemizin adı Dünya Çocuk Bayramı 23 Nisan Şenlikleri. Bayrama biraz daha hava katalım, çocukların eğlenebileceği bir bayram yapalım amaçlı olduğu için bu projemizle bir de etkinlik düzenlemeye çalıştık. 'İstikbal göklerde, uçurtmam göklerde' etkinliğiyle birçok okulun katılımıyla uçurtma şenliği yaptık. İnşallah güzel bir şenlik olur amacımıza ulaşırız" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından şenliğe katılan öğrenciler kendi aralarında uçurtmaları en yükseğe çıkarabilmek için kıyasıya mücadele verdi. Şenlikte rengarenk uçurtmalar gökyüzünü kapladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow