hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta Yerli Malı Haftası kutlandı

    Bucakta Yerli Malı Haftası kutlandı
    expand

    Bucak'ta Yerli Malı Haftası kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) -BUCAK Zübeyde Hanım Anaokulunda, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı.

    Etkinliğine Kaymakam Erol Tanrıkulu, resmi dairelerin amir ve müdürleri yansıra minikler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın sonra minikler Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yetiştiren ürünleri tanıttı, şiirler okudu. Bölgelerin yöresel elbiselerini giyen minikler, evlerinden getirdikleri yiyeceklerle Yerli Malı Haftası'nı kutladı.

    Kaymakam Erol Tanrıkulu yaptığı konuşmada, insanoğlunun ister çocuk ister yetişkin olsun her yaşta kolay yaşamak istediğini söyledi. Kaymakam Tanrıkulu, "Dünyada teknolojiyi üreten, satan ve kullanan ülkelere bakıldığı zaman gelir düzeyi yüksek ülkeler olduğunu görüyoruz. Teknolojinin gerisinde kalan ülkeler ya az gelişmiş ya gelişmekte ve gelişmemiş ülkelerdir. Burada sorulması gereken soru teknolojiyi üreten kim? Teknolojiyi üreten, kullanan ve satan kim? Teknolojiye sahip olmak, üreten bir ülke olmak istiyorsak, bunun okullarda verdiğimiz eğitimlerle oluşmaktadır" dedi.

    Kaymakam Tanrıkulu, "Küçüklerin hayal dünyası son derce geniş, maalesef çocuklarımızı yetiştirirken kendi dar kalıplarımızla çocuklarımızın hayal dünyalarının önüne geçmiş oluyoruz, hayal dediğimiz şey gerçekleşmemiş gerçeğin kendisidir. İşte eğitimde çocuklarımıza küçük yaştan itibaren söz hakkı vermek, onların fikirlerini dinlemek, onların hayallerini gerçeğe dönüşmesini gerçekleştirmek bunu desteklemek son derece önemlidir" dedi.

    Kaymakam Tanrıkulu'nun konuşmalarından sonra miniklere tasarruf amacıyla kumbara dağıtıldı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow