hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlk Covid-19 testi kaymakama yapıldı

    İlk Covid-19 testi kaymakama yapıldı
    expand

    İlk Covid-19 testi kaymakama yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde başlatılan Toplum Tarama Çalışması kapsamında ilk koronavirüs testi Kaymakam Erol Tanrıkulu'na yapıldı.

    Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yeni tip koronavirüs (Covid-19) için başlatılan Toplum Tarama Çalışması kapsamında, Bucak'ta 15 Haziran Pazartesi günü TÜİK tarafından rastgele belirlenen adreslere gidilerek, kişilerin rızası dahilinde PCR olarak adlandırılan Covid-19 testine başlandı. 583 haneye yapılacak testler kapsamında ilk test Kaymakam Erol Tanrıkulu'na gerçekleştirildi.

    Kandaki antikor düzeyi de kontrol edilerek, test yapılan kişilerde aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışlılık durumu gibi değerler ayrı ayrı raporlanıyor. Bu kapsamda Oğuzhan Mahallesi'nde bulunan belirli evlerin kapısını çalarak, olumlu yanıt alınması halinde ekipler çalışmalarını sürdürüyor. TC kimlik numarası ve cep telefon numarası kayıtlarının alınmasının ardından hazırlanan anket soruları yöneltilerek, alınan cevaplar, Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) mobil uygulamasına kaydediliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow