hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehidin ismi caddeye verildi

    Şehidin ismi caddeye verildi
    expand

    Şehidin ismi caddeye verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - ZEYTİNDALI operasyonu sırasında Afrin'de şehit düşen sözleşmeli er Muhittin Talha Çalışkan'ın adı, Burdur'un Bucak ilçesinde caddeye verildi.

    Suriye'nin Afrin bölgesinde el yapımı bombanın patlaması sonucu şehit olan sözleşmeli er Muhittin Talha Çalışkan, Bucak Hacısarılar Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Törene, Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, Bucak Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vahted Nart, resmi dairelerin müdür ve amirleri yanı sıra şehidin yakınları katıldı. Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin törende tüm şehitlerin mezarlarına karanfil koyarak dua etti.

    Muhittin Talha Çalışkan için düzenlenen anma töreninde, Yeni Mahalle'deki bir caddeye şehidin adı verildi. Şehit Muhittin Talha Caddesi'nin tabelası asan Kaymakam Yalçın Sezgin, "Geçen yıl imam hatip lisemize Muhittin Talha Çalışkan'ın adını vermiştik. Şehidimizin adını taşıyan okulun bulunduğu caddeye de belediye meclis kararı ile Muhittin Talha Çalışkan adını verdik. Şehidimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

    Tabela açılış törenine şehidin dedesi Muhittin Çalışkan ve kardeşi Baha Çalışkan da katıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow