hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit savcı adına hatıra ormanı

    Şehit savcı adına hatıra ormanı
    expand

    Şehit savcı adına hatıra ormanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç adına hatıra ormanı oluşturuldu.

    Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı'nın girişimleriyle, 5 Şubat 2012'de Ağrı'nın Doğubayazıt içesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç adına Antalya- Burdur karayolu üzerinde hatıra ormanı oluşturuldu. Bucak Adliyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ormana fidan dikim etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Başsavcı Günşafak Karartı, Emniyet Müdürü Mustafa Erdener Bede, Orman İşletme Müdürü Ramazan Kolsuz, Müdür Yardımcısı Emin Demir katıldı. Hatıra ormanına ladin, sedir ve altuni mazı fidanları dikti.

    Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Ormansız yurt vatan değildir' demekle, Fatih Sultan Mehmet Han fermanında 'Ormanımdan dal kesenen başını keserim' demekle, Peygamber Efendimiz 'Ağaç dikip gölgesinde insanları dinlendirenin, kıyamet günü daha büyük bir erdem yoktur' demekle ağacın dünya ve insanlık için ne kadar önemli olduğunu vurgulamışlardır. Bizler de atalarımızdan miras kalan bu mutluluğu sürdürmenin mutluluğu içerisindeyiz. 5 Şubat 2012 tarihinde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK bölücü terör örgütünce arkasından üç el ateş edilerek şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın adı verilen hatıra ormanı oluşturulduk. Böylelikle hem şehidimizin adının yaşaması hem de ormanlarımıza katkı sağlamaktan mutluyuz" dedi.

    Kaymakam Yalçın Sezgin, Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'a Allah'tan rahmet dileyerek, ormanın öneminin bilindiğini, Türkiye'nin zenginleşmesinde ormanın önemli bir yer olduğunu, hem ormanları korumak hem de orman sevgisini çocuklara aşılamak gerektiğini vurguladı.

    Belediye Başkanı Emrullah Ünal da PKK terör örgütü tarafından hunharca şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır temennisinde bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow