hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi kervansarayda Anadolu sergisi

    Tarihi kervansarayda Anadolu sergisi
    expand

    Tarihi kervansarayda Anadolu sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde 4. sınıf, ortaokul ve lise öğrencilerinin yaptığı eserlerden oluşan Anadolu resim sergisi, tarihi Susuz Kervansarayı'nda açıldı.

    Anadolu sergisinin açılış kurdelesi; Kaymakam Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetlilerin katıldığı törenle kesildi.

    Belediye Başkanı Emrullah Ünal, "Sanat insanların duygularını ve düşüncelerini, güzelliklerini bir başkasına aktarmasıdır. Bu zaman zaman çizgilerle zaman zaman hareketlerle renklerle cümlelerle ifade ediliyor. Bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    Kaymakam Erol Tanrıkulu, "Türk coğrafyası, Anadolu coğrafyası, öyle bir coğrafya ki milattan önceki dönemden bu günkü döneme kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Anadolu coğrafyası böyle bir mayaya sahip. Susuz Kervansarayı 1237 yılında başlayıp, Selçuklu hükümdarı 2'nci Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında yapılmıştır. O tarihlerde hanlar hamamlar son derce önemliydi. Bu Susuz Han da Antalya'yı Konya'ya bağlayan hanlardan birisidir. Bugün sanatın tarihle kucaklaştığı bir an, çocuklarımızın çizdiği, kültür eserlerini, Türk motifleri ve kültürümüzün işlendiği bu eserleri tarihi bir mekanda sergilenmesi büyük anlam taşımaktadır" diye konuştu.

    Tarihi Susuz Kervansarayı'nda 4'üncü sınıf, ortaokul ve lise öğrencilerinin Çocuk Sanat Evi (ÇES) öğretmeni Tuğba Demirezen eşliğinde hazırladığı 24 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow